Tom Dumoulin is gretig én in vorm: ‘Gaan zien of het goed, heel goed of uitmuntend is’

22 juli 2021

Cor Vos

Tom Dumoulin kijkt uit naar de wegrit van zaterdag en de tijdrit van woensdag op de Olympische Spelen. De man die dit jaar eerst nog wielrenner af was, heeft van zijn voorbereiding genoten.


"En de vorm is goed. We gaan zien of die goed, heel goed of uitmuntend is.”

Plezier terug
Na zijn terugkeer in het peloton in de Ronde van Zwitserland en daarna het NK ging hij op hoogtestage in het Italiaanse Livigno. "Ik heb een heel mooie hoogtestage achter de rug”, vertelt Dumoulin vanuit zijn Japanse hotelkamer. "Ik heb een fijne paar weken gehad. Dat is de grootste winst van de afgelopen periode is geweest.”

Want dat plezier was hij een poos kwijt. Zodanig dat hij in januari in overleg met zijn team Jumbo-Visma besloot een pauze in te lassen. Langzamerhand begon het toch weer wat te kriebelen, in elk geval om zich op de Spelen te richten. Nu, in Tokio, oogt hij vlak voor de wegrit en de tijdrit gretig. "Ik heb plezier gehaald uit het werken naar een doel toe. En ik kon soms ook afstand nemen op bepaalde momenten, lol hebben. Dat werd de afgelopen jaren wat moeilijker voor mij. Dat is de afgelopen periode wel gelukt, en dat koester ik ook. Ben ik blij mee.”