Usain Bolt denkt dat hij in Tokio goud kon pakken op 100 meter: ‘Dat was voor mij ook mogelijk’

15 november 2021

Getty Images
usain-bolt-denkt-dat-hij-op-olympische-spelen-tokio-weer-goud-kon-pakken-100-meter-sprint-atletiek

Usain Bolt heeft flinke uitspraken gedaan in een interview met diverse media bij een bezoek aan Dubai. De 35-jarige Jamaicaan zei dat hij ervan overtuigd is dat hij afgelopen zomer op de Olympische Spelen in Tokio nog de 100 meter had kunnen winnen.


“Ik heb de Spelen deze zomer echt gemist”, verklaarde de 3-voudig olympisch kampioen op de 100 meter, die in 2017 met pensioen ging.

Lastig volgen op tv
“Ik was er graag bij geweest, want ik leef voor zulke evenementen. Het was moeilijk voor mij om de wedstrijden op tv te bekijken.” De relatief onbekende Italiaan Lamont Marcell Jacobs nam in Tokio de olympische titel over van Bolt. Hij spurtte naar het goud in een tijd van 9,80 seconden, ruim boven het wereldrecord van 9,58 dat Bolt in bezit heeft. In 2016 won Bolt goud met een tijd van 9,81 seconden.

“Toen ik in 2017 stopte, zei mijn coach me dat mijn tegenstanders niet sneller werden, maar ik wel langzamer”, aldus de 8-voudig olympisch kampioen. “Zo had ik het nooit bekeken, maar hij had wel gelijk. Ik heb de toptijden zo scherp gesteld. Ik zie van de huidige generatie niemand mijn wereldrecords op de 100 en 200 meter breken. Als je ziet dat de winnaar van de 100 meter 9,80 loopt, dat was ook voor mij nog mogelijk.”