‘Gijpie’ en Derksen vinden wegsturen Van Gelder schandalig (video)

13 augustus 2016

Screenshot Youtube

Zo dan! Yuri van Gelder kan in ieder geval rekenen op de steun van René van der Gijp en Johan Derksen. En dan noem je er twee. De heren vertelden vrijdagavond in Voetbal Inside dat ze het belachelijk vinden dat de turner is weggestuurd uit Rio.

"Ik vind het echt vreselijk triest voor die jongen. Dat meen ik uit de grond van mijn hart. Ik geloof best dat die jongen iets gedaan heb wat niet helemaal lekker viel bij iedereen, maar ik denk dat als ik de leiding had, dat ik hem lekker uit het park had gezet en zou zeggen: doe maar lekker, maar ga in een hotelletje zitten", aldus Van der Gijp. Hij benadrukte ook nog maar eens dat turnen een individuele sport is.

'Trainer is niet van deze wereld'
Derksen ging daar op in door vast te stellen dat het allemaal maar om het echo van de coach draait. "Die coach moet zich realiseren dat hij niet belangrijk is. Hij moet er in het belang van die jongen zijn." Volgens Derksen is Van Bokhoven totaal niet van deze wereld. "Die is helemaal verbaasd dat-ie even het dorp is uit geweest. De eerste keer ging-ie alleen even om z'n vriendin op te halen. Nou, dat vind ik, dat moet kunnen. Het gaat erom dat we hier een vent hebben die een medaille kan winnen. Het wemelt van de Nederlanders die geen poot op de grond kunnen krijgen."

Check hier het hele gesprek van de 2 met Genee over het wegsturen van 'Lord of the Drinks'.