Waterpolosters afgedroogd door VS in finale

21 december 2019

BSR Agency

De Nederlandse waterpolosters hebben de finale van de Holiday Cup verloren. De ploeg van bondscoach Arno Havenga was in Princeton kansloos tegen het gastland. De Amerikaanse vrouwen wonnen voor eigen publiek met 12-6.


Halverwege de wedstrijd stond de regerend wereld- en olympisch kampioen al met 8-1 voor, in de 3e en 4e periode wist Oranje de stand iets dragelijker te maken (1-1, 3-4). Dagmar Genee en Brigitte Sleeking gooiden 2 keer raak, de andere doelpunten kwamen van Maud Megens en Iris Wolves.

EK in januari
De trip van de waterpolosters naar Noord-Amerika was de voorbereiding op het EK van komende maand in Boedapest. De ploeg van Havenga won vorige week op het toernooi in Montreal slechts 1 van de 4 wedstrijden. In Princeton waren ze te sterk voor Canada en Rusland. De waterpolosters oefenen tussen kerst en de jaarwisseling nog 2 keer tegen China, op 28 en 30 december in Rotterdam en Veenendaal.

2 kansen
Oranje heeft nog 2 kansen om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen: op het EK, van 12 tot en met 26 januari in Hongarije, of anders op het olympisch kwalificatietoernooi in maart in Italië.