Waterpolovrouwen verliezen 1e groepswedstrijd op de Olympische Spelen

26 juli 2021

ANP

De Nederlandse waterpolovrouwen hebben de 1e groepswedstrijd op de Olympische Spelen verloren. Ze waren van te voren de favoriet tegen Australië, maar de Aussies wonnen met 15-12.


In het 1e kwart bleek meteen dat het spannend zou worden tegen Australië, dat in de 1e wedstrijd met 8-5 van Canada won. Nederland en Australië scoorden allebei 3 keer. Vervolgens, in het 2e kwart, liep Nederland uit. De Oranjevrouwen scoorden liefst 5 keer: 5-2, in totaal dus 8-5.

Een sterk 3e kwart zou Oranje in een zetel helpen tegen Australië, maar juist de tegenstander was een stuk beter: 5-2 voor Australië! En dus een totaalstand van 10-10, waardoor het 4e kwart allesbeslissend zou zijn.

En in dat 4e kwart ging het mis. Met een 'kwartstand' van 5-2 voor Australië ging Nederland er in de 2e helft van de wedstrijd keihard onderuit. Nederland verliest met 15-12, maar heeft nog 3 wedstrijden in de groepswedstrijd te gaan.

Poule A
Ook Spanje en Zuid-Afrika zitten in Poule A met Nederland. Spanje won de 1e groepswedstrijd met megagrote cijfers van Zuid-Afrika: 29-4. Spanje komt later deze maandag in actie tegen Canada.