Waterpolovrouwen verliezen 1e groepswedstrijd op de Olympische Spelen

Brian Vesseur • 14:23, 26-07-2021 / Laatste Update: 19:31, 13-12-2023

De Nederlandse waterpolovrouwen hebben de 1e groepswedstrijd op de Olympische Spelen verloren. Ze waren van te voren de favoriet tegen Australië, maar de Aussies wonnen met 15-12.

In het 1e kwart bleek meteen dat het spannend zou worden tegen Australië, dat in de 1e wedstrijd met 8-5 van Canada won. Nederland en Australië scoorden allebei 3 keer. Vervolgens, in het 2e kwart, liep Nederland uit. De Oranjevrouwen scoorden liefst 5 keer: 5-2, in totaal dus 8-5.

Een sterk 3e kwart zou Oranje in een zetel helpen tegen Australië, maar juist de tegenstander was een stuk beter: 5-2 voor Australië! En dus een totaalstand van 10-10, waardoor het 4e kwart allesbeslissend zou zijn.

En in dat 4e kwart ging het mis. Met een 'kwartstand' van 5-2 voor Australië ging Nederland er in de 2e helft van de wedstrijd keihard onderuit. Nederland verliest met 15-12, maar heeft nog 3 wedstrijden in de groepswedstrijd te gaan.

Poule A

Ook Spanje en Zuid-Afrika zitten in Poule A met Nederland. Spanje won de 1e groepswedstrijd met megagrote cijfers van Zuid-Afrika: 29-4. Spanje komt later deze maandag in actie tegen Canada.