Wéér bokser opgepakt op verdenking van aanranding in olympisch dorp

8 augustus 2016

Twitter
Opnieuw bokser opgepakt voor aanranding in Rio

De Namibische bokser Jonas Junitas (22) is gearresteerd in Rio de Janeiro. De Afrikaanse sporter zou een vrouw hebben aangerand in het olympisch dorp. Vorige week werd ook een Marokkaanse bokser opgepakt nadat hij zich had vergrepen aan twee kamermeisjes.De bokser, die vaandeldrager was voor Namibië bij de opening van de Spelen, zou een vrouw hebben vastgepakt. Ook zou hij geprobeerd hebben haar te kussen. Daarna bood Jonas de vrouw geld aan in ruil voor seks.

Dat weigerde de vrouw, waarna ze naar de politie is gestapt. Jonas zit in ieder geval 15 dagen achter de tralies. Maar als het politie-onderzoek dan nog niet is afgerond, blijft hij mogelijk langer vastzitten.

Lichtgewicht-bokser Jonas zou donderdag zijn eerste gevecht hebben.

Saada
Afgelopen vrijdag werd de eveneens 22-jarige bokser Hassan Saada uit Marokko opgepakt in Rio. Ook hij zou zich in het olympisch dorp hebben vergrepen aan vrouwen.

Saada werd een dag voor zijn eerste gevecht op de Spelen opgepakt. Hij zit nog steeds vast en is door de organisatie van de Olympische Spelen uitgesloten voor verdere deelname aan het toernooi.