Wüst ondanks 5 olympische titels wéér op zoek naar nieuwe sponsor

13 februari 2018

Pro Shots

Ireen Wüst hoort tot de 10 beste wintersporters aller tijden, pakte op 4 verschillende Spelen een gouden plak en won er 5 in totaal. Toch moet de 31-jarige schaatster uit Goirle wéér op zoek naar een nieuwe sponsor. En dat is niet voor het eerst.


Waar de sponsoren voor Sven Kramer in de rij staan, is t bij Wüst juist schrapen geblazen, weet De Volkskrant. 3 jaar geleden kreeg Wüst van de vrijgevige miljonair Dirk-Jan Bakker een financiële steun in de rug, waardoor ze bij Marianne Timmer aan de slag kon. Anders had ze haar 5e gouden plak van maandagavond misschien niet eens gewonnen.

Salaris
Bij TVM moest ze een aantal jaar terug al de helft van haar salaris inleveren, nadat ze in 2010 en 2014 topprestaties had geleverd op de Spelen. Wüst vond dat salaris allemaal niet zo belangrijk, zolang er nog geen hoofdsponsor binnen gehaald was, want de kosten liepen al aardig op zonder sponsor. Vanaf 2015 pompte het bedrijf Justlease een flinke bak geld in de plannen van Wüst, en met succes.

Jonge ploeg
Toch houdt Team Justlease het weer gezien met Wüst, want volgens bronnen in de schaatswereld wil de ploeg verder met jonge schaatsers. Waar de sponsoren dus voor Kramer in de rij staan, is dat bij Wüst niet het geval. Sportmarketingspecialist Frank van den Wall Bake weet wel waarom: ,,Kramer is een lefgozer. Ireen is ietwat timide, zeer fatsoenlijk en een voorbeeldige meid. Er hoort een scherp randje te zijn."