Yes, eindelijk! Skateboardster Candy Jacobs mag als 1e sporter quarantainehotel verlaten

30 juli 2021

Instagram Candy Jacobs
Candy Jacobs

Candy Jacobs heeft als 1e Nederlandse sporter het quarantainehotel in Tokio verlaten en is op weg terug naar huis. De 31-jarige skateboardster uit Limburg was vorige week woensdag ook het 1e lid van TeamNL op de Olympische Spelen die in quarantaine moest, nadat ze positief had getest op het coronavirus.


Juichend stapte Jacobs het hotel uit waar alle olympische deelnemers zitten die positief testen op het virus. Ze werd met een busje naar vliegveld Narita gebracht voor de terugreis.

Op Instagram, waar ze haar volgers vrijwel dagelijks op de hoogte hield van haar situatie in het quarantainehotel, schreef de skateboardster bij een reeks foto’s en video’s van haar turbulente verblijf in Tokio een soort 'afscheidsverhaal'.

'Wij skateboarders staan altijd weer op'
"Ik ben met een mentaal gevecht bezig en ik heb wat tijd nodig om hiervan te herstellen. Zowel fysiek als mentaal", aldus Jacobs, die naar eigen zeggen de afgelopen dagen amper heeft gegeten en geslapen. "Skateboarden gaat me hierbij helpen. We zijn skateboarders: we vallen, maar we staan altijd weer op."

Veel Nederlandse sporters
Taekwondoka Reshmie Oogink, roeier Finn Florijn, tennisser Jean-Julien Rojer, roeicoach Josy Verdonkschot en 2 andere begeleiders van de roeiploeg zitten nog in het quarantainehotel. In principe moeten ze daar allemaal 10 dagen blijven. Ze mogen eerder naar huis als ze op dag 6 en 7 van hun verblijf negatief testen.

Sportkoepel NOC*NSF noemde de omstandigheden in het hotel eerder in de week 'zeer zorgelijk en onacceptabel'. Na inmenging van het Internationaal Olympisch Comité en de Nederlandse ambassade in Japan kregen de sporters en begeleiders van TeamNL die besmet zijn geraakt met het coronavirus in ieder geval de mogelijkheid om dagelijks wat buitenlucht op te snuiven.