🎥 | Toestand jockey Leah Kilner (24) kritiek na keiharde val van racepaard

4 juli 2022

Jockey Leah Kilner vecht nog altijd voor haar leven nadat zij zondag keihard viel op de Grafton-renbaan. De 24-jarige Kilner ligt in coma en is inmiddels succesvol geopereerd aan haar brein.


Bij haar val viel Kilner op volle snelheid voorover na een inschattingsfoutje van =haar paard Stella's Turn. De Australische Kilner liep meerdere verwondingen op en werd linea recta naar het Princess Alexandra-ziekenhuis in Brisbane gevlogen.

Toestand
Raceorganisatie Racing NSW zei in een statement dat Kilner wordt behandeld aan mogelijk hersenletsel. "Haar toestand is kritiek. Zondagavond heeft ze de operatie ondergaan, deze moest de druk op haar hersenen verlichten. Ook is haar ruggengraat uitvoerig onderzocht op blijvend letsel."

Het paard, Stella's Turn, werd vlak na het voorval geëuthanaseerd. Kilner reed in haar loopbaan al 204 gewonnen races. De Australische is sinds 2017 prof. Om de ziekenhuisrekeningen te kunnen betalen, zette men een GoFundMe-crowdfundingactie op. Hierop werd al ruim 5000 dollar in 1 dag opgehaald.

Lees ook: 'Toppaard van Britse amazone Canter overleden na zwaar ongeluk op CHIO Aken'