Leegloop in paardenland: ’90 procent van de paarden gaat de grens over’

8 november 2019

BSR Agency
Steve Guerdat op zijn nederlandse paard alamo

Er is sprake van een enorme leegloop in de Nederlandse paardenwereld. Volgens Dagblad de Limburger (€) kapen rijke stinkerds allemaal goede Nederlandse paarden weg.


Emile Hendrikx, van Stal Hendrix in Baarlo zegt dat het inderdaad niet bijzonder is wanneer er weer eens iemand met een zak geld op komt dagen. Over de rijkaards zegt hij: "Ze zoeken gewoon naar de plek waar ze de beste paarden voor hun dochter kunnen krijgen. Als wij het juiste paard hebben, komen ze ook bij ons. En ze werken met budgetten waar niemand tegenop kan. Dan kun je ook geen nee meer zeggen."

Bondscoach Rob Ehrens vindt het maar niets. Ook omdat er steeds sneller blessures optreden bij paarden. "Ik maak me er eigenlijk elke dag druk over. Er zijn veel meer paarden met blessures dan vroeger." Hij denkt voor de Spelen van Tokio over 10 paarden te kunnen beschikken. En dat is niet veel. "En dan ben ik optimistisch, want als ik moet vertrekken naar Tokio is het maar de vraag of die combinaties er klaar voor zijn."

Buitenland
Verder zijn er in landen als Zwitserland, Polen, Finland, Duitsland en Turkije dus Nederlandse paarden te vinden. Liefst 90 procent van de paarden gaat de grens over.