Mexicaanse springruiter neergeschoten: ‘Gelukkig was het maar 1 kogel!’ (video)

16 april 2018

Hij kon amper lopen. Strompelend baande Gustavo Ramos zich een weg door de arena in Parijs. De Mexicaanse springruiter werd anderhalve week geleden beschoten in Mexico, en besloot tóch om mee te doen aan de FEI Wereldbekerfinale. Sportnieuws.nl sprak met hem in de Franse hoofdstad.


"Ik was de hond aan het uitlaten in Mexico-Stad", zegt Ramos in de bovenstaande video. "Ik hoorde ineens twee schoten, gelukkig kwam er maar één kogel in mijn been." De Mexicaan kan dus amper lopen en ook paardrijden doet pijn. Hij werd dan ook laatste in de wereldbekerfinale. "Ik wil nu ook een pistool, want ik wil mezelf een volgende keer wel kunnen verdedigen."

Een jaloerse ex?
Ramos zegt het niet te snappen. De verhalen gaan dat het zou gaan om een jaloerse ex-vriendin van Ramos die iemand heeft opgetrommeld. Een schot in het been is vaak een soort waarschuwing, zo van: kijk uit wat je doet jij!
Robert Hüsken
Edele redacteur volgt de paardensport, (Duits) voetbal, handbal en eigenlijk alle andere sporten ook. Watcher RB Leipzig. Schrijft in galop!