Profvoetballer verruilde de bal voor het zadel: ‘Zocht een nieuwe uitdaging’

24 maart 2020

Getty Images

De naam Jay Tabb zal je misschien niks zeggen, maar toch heeft de Engelsman er een verdienstelijk carrière opzitten in het Championship. De middenvelder speelde tussen 2000 en 2016 450 wedstrijden in dienst van Brentford, Coventry City, Reading en Ipswich Town. Toch was hij de bal op een gegeven moment zat en maakte zijn carrière een verrassende wending: hij ging de paardensport in.


Tabb, nu 36 jaar, had 4 jaar geleden plots genoeg van de bal. "Ik genoot niet meer van het spelletje en zocht naar een nieuwe uitdaging. Mijn moeder was bovendien overleden en dat gaf me een nieuw perspectief op het leven", zegt hij tegen Horse & Hound.

Nieuwe uitdaging
Die nieuwe uitdaging werd dus de paardensport. "Toen ik bij Coventry speelde, keek mijn huisgenoot altijd naar paardenraces. Ik was opgegroeid in Londen, dus paarden speelden nooit een rol in mijn leven. In maart van vorig jaar heb ik uiteindelijk een cursus van 12 weken gevolgd."

Cheltenham
Tabb leerde paardrijden en kreeg uiteindelijk ook het racen onder de knie. 2 weken geleden was hij zelfs actief op het Cheltenham Festival. "Ik keek daar altijd al naar op televisie, dus het was geweldig om er zelf te mogen racen."