Slordige springruiters alsnog naar finale Nations Cup

10 augustus 2018

Proshots

De Nederlandse springruiters hebben hun plek in de finale van de Nations Cup veilig gesteld. Voor de equipe van bondscoach Rob Ehrens was een 7e plaats bij de laatste reguliere wedstrijd in Dublin genoeg om zich te plaatsen voor de eindstrijd in Barcelona. Vorig jaar won Oranje de Nations Cup.


Ehrens kon in Dublin niet beschikken over zijn topruiters. De bondscoach zag Bart Bles (foto, archief), Doron Kuipers, Kevin Jochems en Angelique Hoorn in de 1e omloop allemaal springfouten maken. In de 2e ronde wist Hoorn toch nog een foutloze beurt te noteren. Met een totaal van 32 strafpunten hield Nederland alleen Zwitserland onder zich. De winst ging verrassend naar Mexico met 8 strafpunten, voor Frankrijk, Italië en Ierland (allemaal 12).

Opnieuw beginnen
In het klassement van de Nations Cup werd Nederland 5e. De springruiters wonnen de wedstrijd in de Zweedse stad Falsterbo. Bij de finale begin oktober in Barcelona beginnen alle deelnemers weer op 0 punten. Oranje heeft daar concurrentie van België, Ierland, Zwitserland, Frankrijk, Groot-Brittannië en Zweden.