Politie verhoort Russische biatlon-kampioen Loginov

22 februari 2020

BSR Agency

De Russische biatleet Alexander Loginov is verhoord door de Italiaanse politie. Het gebeurde in Antholz waar de WK biatlon worden gehouden. Loginov werd vorige week zaterdag nog wereldkampioen op de sprint.


De feestvreugde zou van korte duur zijn geweest, want volgens het Russische persbureau TASS werd de hotelkamer van de 28-jarige Rus de volgende ochtend doorzocht. Daarbij werden onder meer zijn telefoon en laptop in beslag genomen. Ook bij zijn coach Alexander Kasperovitsj zou een huiszoeking zijn geweest.

Waarvoor?
De mondiale biatlonbond verklaarde de actie van de politie te ondersteunen maar deed verder geen mededelingen over de aanleiding van het onderzoek. Loginov was eerder al 2 jaar geschorst wegens het gebruik van het verboden middel epo. Sinds november 2016 mag hij weer aan wedstrijden deelnemen. Hij heeft altijd gezegd dat hij zijn sport 'schoon' beoefende.

'Alsof we crimineel zijn'
,,We zijn wakker geworden omdat de politie een deur insloeg", deed Loginov zijn verhaal voor de Russische sportzender Match TV. ,,Het ging eraan toe alsof ze met zware criminelen te maken hadden." Loginov, die in Antholz zijn 1e grote succes na zijn schorsing boekte, mag zaterdag gewoon meedoen aan de estafette.