Schippers herkende schaakmeester Giri niet: ‘Kreeg geen knikje’

11 januari 2018

ANP

Anish Giri is een Nederlandse schaker met Russische roots. De nog altijd pas 23-jarige schaakgrootmeester is aankomend weekeinde een van de kanshebbers op het Tata Steel Chess Tournament. Toch is Giri niet bij iedereen bekend, zo ook bij Dafne Schippers.


In voorbereiding op het toernooi in Wijk aan Zee, verbleef Giri enkele weken op Papendal. Daar trainen de beste sporters van het land.

Onherkenbaar
Op Papendal deed Giri een conditietest in dezelfde ruimte als Schippers. "Ik dacht dat die hal alleen gebruikt werd door losers zoals ik. Maar opeens stond zij daar. Dan voel je je een stumper hoor", vertelt hij met een brede lach tegenover de Volkskrant.

"Ik kreeg geen knikje of zo. Misschien moet ik eerst maar eens wereldkampioen worden", stelt hij. "Daarna kunnen we misschien een praatje gaan maken, Dafne en ik. Als wereldkampioenen onder elkaar", besluit hij met een knipoog.

Excuses Schippers
Donderdag las wereldkampioen Schippers op Twitter over het voorval op Papendal en stuurde meteen een tweetje de wereld in. "Deal! En alsnog: hi!", schreef de atlete over het beoogde praatje van Giri. "Heel veel succes met het Tata Steel-toernooi!"