Geblesseerde Hirscher houdt hoop: ‘Bij Olympische Spelen in topvorm’

5 september 2017

AFP

De Oostenrijkse skiër Marcel Hirscher is op dit moment aan het herstellen van een enkelbreuk, maar hij wil in februari in topvorm zijn bij de Olympische Spelen van Pyeongchang. Hirscher moet de 1e wereldbekerwedstrijden van dit seizoen overslaan. Hij hoopt eind november in Beaver Creek zijn rentree te kunnen maken.


De 28-jarige topskiër, die dit jaar bij de WK goud pakte op de slalom en reuzenslalom en voor de 6de keer op rij het algemene wereldbekerklassement won, begon de voorbereiding op het nieuwe seizoen bijzonder slecht. Hirscher kwam afgelopen maand bij zijn 1e training op de piste ten val en liep daarbij een breuk in zijn linkerenkel op. Met zijn onderbeen in het gips beweegt Hirscher zich voorlopig op krukken voort.

,,Helaas kan ik het nieuwe materiaal voor komend seizoen nu niet testen. Ik mis 20 tot 25 kostbare trainingsdagen'', zei Hirscher. ,,Maar tegelijkertijd moet ik ook dankbaar zijn dat ik de afgelopen zes jaar amper te maken heb gehad met blessures. Ik hoop in Noord-Amerika mijn rentree te maken. Voor Pyeongchang maak ik me geen zogen, ik zal daar in topvorm zijn.''
reacties
ReageerReageer op dit bericht