Meest succesvolle Canadese skiër ooit stopt per direct na vreselijke crash teamgenoot

23 november 2018

USA TODAY Sports

Skiër Erik Guay heeft vlak voor de start van zijn wereldbekerseizoen besloten om per direct te stoppen. De 37-jarige Canadees zag woensdag teamgenoot Manuel Osborne-Paradis hard onderuit gaan tijdens de training voor de afdaling in Lake Louise. Osborne-Paradis liep daarbij een dubbele beenbreuk op.


,,Na de crash van 'Manny' kostte het me heel veel moeite om zelf door de startpoort te gaan'', zei Guay een dag later. ,,Ik ben terug naar mijn hotel gegaan en heb nagedacht, want ik wilde geen overhaaste beslissing nemen. Maar de beslissing om te stoppen zat al in mijn hoofd.''

Geen Olympische Spelen
Guay veroverde vorig jaar bij de WK in Sankt Moritz de wereldtitel op de super-G. De Canadees, die in 2011 al wereldkampioen werd op de afdaling, miste begin dit jaar vanwege rugproblemen de Olympische Spelen van Pyeongchang.

'Heeft geen zin'
,,Dit is een risicovolle sport. Ik wil best risico's nemen als ik de kans heb om op het podium te eindigen. Maar als ik niet kan meedoen om de prijzen, heeft dat geen zin'', zei Guay, die zich met 25 podiumplaatsen in de wereldbeker de meest succesvolle Canadese skiër ooit mag noemen.