Snooker-legende Ronnie O’Sullivan haatte de aandacht na 7e wereldtitel

16 augustus 2022

Getty Images
ronnie-osullivan-niet-blij-met-media-na-7e-wereldtitel

Ronnie O'Sullivan is 47 en gaat al jaren mee in de top van de snookerwereld. Hij won in mei zijn 7e wereldtitel en daarna ontstond een geweldige mediahype, iets waar hij totaal geen trek in had, zo liet hij weten in de podcast The Climb: "Na de overwinning had ik 600 berichten op mijn telefoon."


O'Sullivan gaf aan dat hij het fijner vond toen hij kampioen werd in de coronatijd: "Ik ervan genoten toen ik in 2020 won tijdens de coronapandemie. Er was geen publiek, geen feest, alleen degenen die er toevallig bij waren." Hij vond de afterparty na zijn 7e titel ook verschrikkelijk: "Ik wilde eigenlijk gewoon een thee drinken en naar bed."

snookerdepressie
10 jaar geleden leidde The Rocket aan een snookerdepressie. Hij wil de sport op zijn manier beleven, omdat die sport alleen op die manier leuk is. "Als ik erover nadenk, was het geweldig om te winnen, maar ik ben nooit gedreven door records of prijzen. Voor mij gaat het om houden van wat ik doe, voor de lol spelen, en de sport zien als slechts een hobby."

Ik wil niet 100% geven
Hij legt uit dat hij nog makkelijk in de top kan meedraaien en het bewust wat rustiger aan doet om niet 'meer dat dier te zijn', zoals hij het zelf noemt. "Ik kan nog steeds meedoen, nog steeds in de top 8van de wereld staan, want het is gemakkelijk voor mij om in de top acht te staan, ik moet gewoon 50% geven. Als ik 100% geef, ben ik weer nummer 1. Ik wil niet 100% geven."