‘Sportboot’ doet mee aan Canal Parade 2019

13 mei 2019

EPA

De Nederlandse sport zal op 4 augustus bij de Canal Parade 2019 met een eigen boot meevaren. Tal van sportbonden zullen in Amsterdam op de ‘sportboot’ vertegenwoordigd zijn. Ook sportkoepel NOC*NSF doet mee.


"De Nederlandse sport sluit zich daarmee aan bij de doelstelling van de Canal Parade Amsterdam om met alle sectoren uit de samenleving op het water de boodschap 'zijn wie je bent, houden van wie je wil' uit te dragen. Met deelname aan de botenparade geeft de sport aan zich voor deze boodschap hard te maken", laat NOC*NSF weten.

Veel bonden aangesloten
De deelnemende sporten zijn roeien (KNRB), tafeltennis (NTTB), gymnastiek (KNGU), handbal (NHV), atletiek (AtletiekUnie), zwemmen (KNZB), sportvisserij (Sportvisserij Nederland), tennis (KNLTB), paardensport (KNHS), hockey (KNHB), voetbal (KNVB), basketbal (NBB), volleybal (NeVoBo), honk- en softbal (KNBSB) en watersport (Watersportverbond). "De boodschap Sporten doen we Samen zal op de sportboot centraal staan en is bewust simpel en verbindend", aldus NOC*NSF.