Tegenvaller voor triatleten in jacht op ticket voor Olympische Spelen

15 juni 2019

BSR

Het Nederlandse gemengde triatlonteam heeft bij de 2e wedstrijd uit de Mixed Relay Series 2019 flink wat tegenslag gehad. Het kostte de ploeg die gecoacht wordt door Louis Delahaije en Jordi Meulenberg een plaats op de wereldranglijst.


Eerst was al besloten dat het zwemgedeelte in Nottingham wegens de vele regen zou vervallen, een onderdeel waarop Nederland juist het verschil kan maken.

Pech voor startloopster
Eerste loopster Maya Kingma verloor vervolgens in goede positie een schoen nadat een andere atlete op haar hak had getrapt. Omdat een tussentijdse schoenwissel verboden werd, moest ze op 1 schoen verder. Dat kostte tijd die door Marco van der Stel, Rachel Klamer en Jorik van Egdom niet meer werd goedgemaakt. Nederland eindigde als 9e.

Goed WK belangrijk
De wedstrijd werd gewonnen door Groot-Brittannië, voor Zwitserland en Frankrijk. Het kostte de ploeg die gecoacht wordt door Louis Delahaije en Jordi Meulenberg een plaats op de wereldranglijst. Nederland staat nu 7e en moet die plaats op het WK, over 3 weken in Hamburg, zien te behouden om deelname aan de Spelen van Tokio af te dwingen.