Teleurgestelde Korrel na nederlaag in herkansing: ‘Hij verraste me’

25 september 2018

EPA

Een diepe zucht bij Michael Korrel na zijn verloren herkansingspartij op de WK judo in Bakoe. "De teleurstelling overheerst”, zegt hij. De judoka in de klasse tot 100 kilogram verloor van de wereldkampioen van een jaar geleden, de Japanner Aaron Wolf, met waza-ari. "Hij verraste me. Ik verwijt mezelf niet zoveel, maar er is nog werk aan de winkel", zegt Korrel.


Korrel: "Ik liet me een keer vastpakken, terwijl ik wist waar hij mee kwam en dan krijg ik een waza-ari tegen. Ik weet precies wat ik fout doe. Maar als je dat doet, is het bij ons in de sport gewoon fataal."

Geen succes op het WK
Vorig jaar werd Korrel 5e op het WK en op de wereldranglijst staat hij 2e: "Ik win niet voor niets het toernooi in Parijs, maar ik heb nog geen eremetaal hier op de WK. En ik verdien het dat het er wel komt. Daar werk ik hard voor, ik heb alles in huis wat je ervoor nodig hebt, maar zo zie je maar: op zo’n dag moet het wel kloppen. Je moet de opdracht uitvoeren en dat heb ik niet gedaan.”

Goede start niet genoeg
Korrel eindigt bij dit WK nu op de 7e plek. Hij ging in Azerbeidzjan voortvarend van start met overtuigende zeges op de Zweed Joakim Dvarby en de Serviër Bojan Dosen. In de kwartfinale liet de nummer 2 van de wereldranglijst in deze klasse zich aftroeven door de Zuid-Koreaan Cho Guham.