Klamer wil vlammen in Rotterdam, maar zeker ook genieten

14 september 2017

ANP

Triatlete Rachel Klamer wil zaterdag gaan vlammen tijdens de finale van de World Series in Rotterdam. Ze gaat voor een podiumplaats, maar is daarin ook voorzichtig. "Het is me tot nu toe pas 1 keer gelukt bij de eerste 3 te eindigen", zegt ze.


De 26-jarige Klamer zit al een aantal jaren bij de beste triatletes van de wereld op de olympische afstand (1,5 km zwemmen, 40 km fietsen en 10 km hardlopen). Ze presteert dit seizoen erg steady: ze startte in 6 wedstrijden en eindige 4 keer in de top 10. Daarmee staat ze in de tussenstand van het WK op de 6e plaats.

Genieten in eigen land
"Het is lastig mijn kansen in te schatten. Ik heb een tijdje geen wedstrijden gedaan en ik weet niet goed hoe anderen ervoor staan. Ik ga vooral ook genieten. Het is geweldig om in je eigen land aan een WK mee te doen'', vindt ze.

Ze is de enige Nederlandse deelneemster aan de triatlon van Rotterdam. Maaike Caelers leverde haar startbewijs in, omdat ze zich niet goed genoeg voelt om het tegen de wereldtop op te moeten nemen.

Goede kansen voor titelverdedigster
Flora Duffy gaat alles op alles zetten om haar titel in Rotterdam te verdedigen. Daarvoor heeft ze ook goede kansen, want de triatlete uit Bermuda won dit seizoen al 5 WK-wedstrijden. Op de 7e plaats eindigen is voor haar al goed genoeg, want dan mag ze zich al wereldkampioene noemen.