Triatlete Caelers is terug en eindigt als derde op wereldbeker in Hongarije

anp

Trevor Wagener • 21:04, 23-07-2017 / Laatste Update: 13:32, 12-12-2023

De Limburgse triatlete Maaike Caelers is zondag als 3e geëindigd bij een wereldbekerwedstrijd sprint in het Hongaarse Tiszaujvaros. Caelers, die nadat ze zich niet kwalificeerde voor de Olympische Spelen van Rio last had van mentale en fysieke problemen, finishte slechts 6 seconden achter de winnares, de Amerikaanse Renee Tomlin.

De Française Leonie Periault eindigde als tweede. Caelers liet in Hongarije opnieuw zien terug te zijn op niveau nadat ze vorige week al in Hamburg met het Nederlands team brons pakte bij het WK gemengde estafette, een nieuwe olympische onderdeel.

Maaike miep mieeeep

De wedstrijden uit de wereldbekerreeks zijn het op 1 na hoogste niveau. In Hongarije moesten de triatleten eerst een halve finale doen. De beste 10 gingen door naar de finale. Caelers plaatste zich als 9e en kwam in de finale als 20ste uit het water om aan een, wat je noemt, inhaalrace te beginnen.

Koolhaas out

Bij de mannen was Menno Koolhaas de enige Nederlandse finalist. Hij kwam als 11e uit het water, maar moest halverwege het fietsen opgeven. Dat was jammer, want de atleet kende de dag ervoor een goede generale repetitie:

Gunstige serie werd er gezegd.! De Zwaarste serie werd het. Alles gegeven en als 2e tijds snelste door naar de finale morgen! #ntctriathlon