Amerikaanse turnarts Larry Nassar definitief gevangenis in voor 175 jaar voor seksueel misbruik

17 juni 2022

Getty Images

Voormalig turnarts Larry Nassar moet definitief z'n hele leven de gevangenis in. De Amerikaan kwam nog in hoger beroep op de uitspraak die in begin 2018 een gevangenisstraf van 175 jaar oplegde, maar dit werd vrijdag afgewezen door het hooggerechtshof van de Amerikaanse staat Michigan.


Nassar werd veroordeeld vanwege seksueel misbruik van honderden jonge turnsters. De man was 18 jaar lang de teamarts van het nationale turnteam van de vrouwen.

Hoger beroep
De advocaten van de 58-jarige Amerikaan stelden dat hij in 2018 oneerlijk werd behandeld en dus een nieuwe hoorzitting verdiende. Ze waren het er niet mee eens dat de rechter de verdachte 'een monster' die in de gevangenis 'zou verdorren', heeft genoemd. Rechter Rosemarie Aquilina was duidelijk: "Ik heb zojuist uw doodvonnis ondertekend."

Een rechter van het hooggerechtshof van Michigan oordeelde vrijdag dat hoewel Aquilina zich provocerend uitliet, ze zich heeft gehouden aan de strafbepaling die de aanklagers en de verdedigers waren overeengekomen.

"We weigeren extra gerechtelijke middelen te besteden en de slachtoffers in deze zaak verder te onderwerpen aan extra trauma", meldde het gerechtshof.