Epke Zonderland zet hoogste score neer en houdt zicht op Spelen

21 februari 2020

ANP

Epke Zonderland doet het goed bij de wereldbeker in Melbourne. Aan de rekstok heeft onze landgenoot zich als 1e geplaatst voor de finale. En dat is een goede zaak, want de 33-jarige Fries moet zich via de wereldbekers zien te plaatsen voor de Olympische Spelen.


In de kwalificatie zette hij met 14,266 de beste score neer. Zijn Japanse concurrent Hidetaka Miyachi kwam tot 14,133. Miyachi eindigde daarmee in de kwalificatie als 4e, nog achter de Australiër Mitchell Morgans en Milad Karimi uit Kazachstan die beiden 14,166 scoorden. De finale is zondag.

In oktober viel Zonderland tijdens het WK in Stuttgart tijdens de kwalificaties van de rekstok. Hij miste daardoor niet alleen de kans om zijn wereldtitel te prolongeren, maar ook op rechtstreekse kwalificatie voor de Spelen. Nu moet het dus gebeuren via de wereldbeker.

Winnaar klassement kwalificeert zich
Per toestel gaat de winnaar van het algemeen klassement naar de Spelen. De beste 3 resultaten in de wereldbeker tellen daarvoor mee. Miyachi won al 3 wereldbekerwedstrijden, Zonderland 2. Wint hij deze, komen ze gelijk te staan. Maar er volgen nog wereldbekerwedstrijden in Baku en Doha. Staan Zonderland en Miyachi daarna nog altijd gelijk, gaat het om hun gemiddelde score.