Heel goed nieuws voor Zonderland in aanloop naar mogelijke Spelen

5 maart 2020

Reuters, ANP

Hidetaka Miyachi doet niet mee aan de wereldbekerwedstrijd op de rekstok volgende week! Sneu voor de Japanse turner, maar goed nieuws voor Epke Zonderland. Op de rekstok was Miyachi zijn enige overgebleven concurrent.


Zonderland, die zich niet via de WK plaatste, boekte anderhalve week geleden in Melbourne zijn 3e zege in wereldbekerwedstrijden die meetellen in de kwalificatie voor de Spelen. Daarmee kwam hij op gelijke hoogte met Miyachi, die er eerder al 3 had gewonnen. De beste 3 resultaten tellen waarbij bij een gelijke stand de scores de doorslag geven. Zonderland overtreft daarin Miyachi die meteen na de wedstrijd in Melbourne zei de strijd op te geven.

Spelen-deelname nog niet zeker
De coaches van de Friese rekstokspecialist wilden dat eerst zwart op wit zien en weten nu dat Miyachi in ieder geval niet in Bakoe zal verschijnen. Een week na die wedstrijd is er nog een wereldbeker in Doha. Daar staat Miyachi nog wel op de voorlopige deelnemerslijst, zodat het nog niet 100 procent zeker is dat Zonderland voor de 4e keer naar de Olympische Spelen gaat.