Maandje Gold Coast heeft Zonderland goed gedaan

14 februari 2020

AFP

4 weken in de Australische stad Gold Coast hebben turner Epke Zonderland goed gedaan. De Friese rekspecialist krijgt volgende week bij de wereldbekerwedstrijd van Melbourne de 1e mogelijkheid zijn zicht op deelname aan de Olympische Spelen van Tokio te vergroten. 


Mede door teruggekeerde blessures mislukte afgelopen najaar zijn WK-optreden en plaatste hij zich niet rechtstreeks. De olympisch kampioen van 2012 werd in november weer geopereerd aan verstopte voorhoofdsholtes en bedacht dat een maand in zomers Australië hem er sneller bovenop kon helpen. "Het heeft goed uitgepakt", zegt Zonderland tegen het ANP.

Bosbranden
Met enkele collega-turners en begeleiders bewoonde Zonderland de afgelopen weken een appartement aan zee. Het was nog even onzeker vanwege de bosbranden, maar Gold Coast bleef gespaard en ondervond ook geen last van de rook waar tennissers op de Australian Open in Melbourne wel door werden geplaagd. "Ook omdat de wind gunstig stond was er geen probleem." Het lang van huis zijn zonder vrouw en 1,5 jaar oude zoon Bert Eize werd 'opgelost' met facetimen. "Na Melbourne reis ik naar Dubai, waar de familie er een weekje bij is."

Zonderland blijft erna in het Midden-Oosten voor wereldbekerwedstrijden in Baku en Doha.