Michel Bletterman stopt met turnen en wil matroos worden: ‘Niet meer gemotiveerd’

23 maart 2020

Dit bericht bekijken op Instagram

Beste Allemaal, Na een periode van 22 jaar heb ik sinds kort besloten om te stoppen met turnen. De sport turnen is de mooiste sport die er is! Ik heb aan veel wedstrijden mogen deelnemen en daardoor ook veel landen mogen zien en Nederland mogen vertegenwoordigen op EK’s, WK’s en op het test-event voor de spelen van 2016. Waar we voor het eerst als team ons kwalificeerde voor de Olympische Spelen. Tevens ook het hoogte punt van mijn carrière. In al die jaren heb ik een band opgebouwd met veel mensen o.a. KNGU, NOC*NSF, Coaches, Medische Staf, Juryleden, Media en natuurlijk al mijn teamgenoten. Bedankt! Ik wil graag mijn coach Daniel Knibbeler, mijn arts Karin Top, mijn ouders en alle fysio’s van Heerenveen enorm veel bedanken voor alles. Mitch Fenner jij ook bedankt! 🙏🏻 En niet te vergeten al mijn Fans😃 Verder wens ik mijn teamgenoten Heren en Dames sterkte toe in deze verschrikkelijke moeilijke tijd. Alle wedstrijden zijn helaas allemaal afgelast waaronder het NK in Ahoy, waar ik mijn afscheid officieel wilde beëindigen. Bedankt voor alles! Ik wens iedereen succes en sterkte voor nu en voor in de toekomst❤️

Een bericht gedeeld door Michel Bletterman (@michelbletterman) op

De 28-jarige Michel Bletterman heeft besloten om te stoppen met turnen. De turner vindt het tijd voor iets anders.


De Fries begint met een opleiding tot matroos op de binnenvaart. Na de teleurstellende wereldkampioenschappen vorig jaar in Stuttgart sloeg bij Bletterman de twijfel toe. "Tijdens de WK slaagden we er niet in om een olympisch teamticket te behalen. Kort daarna dacht ik: 'Wat moet ik nu? Wil ik nog door, of is het goed zo?' In 1e instantie ging ik door, maar ik merkte dat ik niet meer extreem gemotiveerd was."

Van de mat naar matroos
Bletterman besloot daarom om een andere weg te bewandelen. "Tijdens mijn loopbaan heb ik heel veel mee mogen maken, van diverse EK's en WK's tot aan het olympisch testevent in 2016. Het enige dat miste, waren de Spelen. Dat was mijn enige droom nog. Maar ik zag het niet zitten om nog weer 4 jaar door te gaan, in de hoop om dan de Spelen wel te halen."

Bletterman was jarenlang een vaste kracht in de Nederlandse selectie. In 2010 maakte hij bij de WK in Rotterdam zijn seniorendebuut en sindsdien kwam hij in actie bij de WK's in 2011, 2014 en 2019. In 2015 en 2018 was hij reserve bij de wereldtitelstrijd.

Topper
Bondscoach Bram van Bokhoven prees Bletterman onder meer voor zijn toewijding en inzet. "Michel is in de trajecten in aanloop naar de grote evenementen altijd een vaste waarde geweest en is een harde werker. Hij turnde zich niet altijd in het uiteindelijke team, maar toonde zich altijd een echte teamplayer en bleef ook als thuisblijvende reserve tot op het laatste moment beschikbaar."