Sanne Wevers uit kritiek op IOC: ‘Denk dat veel atleten uitstel van de Spelen willen’

20 maart 2020

Turnster Sanne Wevers heeft kritisch gesproken over het Internationaal Olympisch Comité. De organisator van de Olympische Spelen vindt voorlopig nog dat het toernooi in augustus door moet gaan.


"De uitspraak 'Het gaat gewoon door' is wel in groot contrast met wat er op dit moment gaande is", zei Wevers tegen de NOS. "Niet zo'n hele slimme uitspraak", ging Wevers verder. "Ik denk dat heel veel atleten nu hopen dat het uitgesteld wordt. Ook mijn eigen gevoel zegt, dat, als dit nog lang gaande is, het voor niemand prettig is als de Spelen doorgaan. Op 1 staan gezondheid en veiligheid."

Tweeledig
Wel is het voor haar dan ook een dubbel gevoel. "Dat is elke keer de 2-strijd die je voert. Aan de ene kant snap je heel goed dat je dit heel serieus moet nemen en dat het veel groter is dan alleen de sport. Van de andere kant roept het IOC dat het gewoon doorgaat en dan denk je als topsporter: ik moet aan de bak." Wevers kan in ieder geval doorgaan met trainen. Eerder op vrijdag werd er bij haar thuis een balk bezorgd.