Simone Biles heeft spijt van deelname aan de Olympische Spelen: ‘Had al ver daarvoor moeten stoppen’

28 september 2021

AFP

Turnster Simone Biles heeft spijt van haar deelname aan de Olympische Spelen van Tokio. De viervoudig olympisch kampioene van Rio 2016 had beter niet kunnen meedoen, zegt de 24-jarige Amerikaanse in een interview in New York Magazine.


"Als je kijkt naar alles wat ik de afgelopen 7 jaar heb doorgemaakt, had ik nooit meer in het olympisch team moeten komen”, aldus Biles, die in Tokio voor 6 gouden medailles ging, maar in Tokio vanwege mentale problemen de meeste wedstrijden oversloeg.

Larry Nassar
"Ik had al ruim voor Tokio moeten stoppen, toen het in de media 2 jaar lang over Larry Nassar ging. Het was te veel. Maar ik was niet van plan om me door hem iets te laten afpakken waarvoor ik sinds mijn 6e heb gewerkt. Ik wilde hem dat plezier niet van me af laten nemen. Dus ik zette door zolang mijn geest en lichaam dat toestonden.”

Misbruikt
Biles onthulde begin 2018 dat ook zij is misbruikt door Nassar, de voormalig arts van het Amerikaanse turnteam die werd veroordeeld tot 175 jaar celstraf voor het misbruik van honderden turnsters.