Turnarts Nassar komt echt nóóit meer de cel uit: extra 40 tot 125 jaar de bak in voor misbruik

5 februari 2018

REUTERS

De voormalig Amerikaanse sportarts Larry Nassar is maandag voor de 3de keer in korte tijd veroordeeld tot een jarenlange celstraf voor seksueel misbruik. Voor het misbruiken van meisjes in een achterkamertje van Twistars, een elite turnclub in Dimondale (Michigan), kreeg de Amerikaan een celstraf van 40 tot 125 jaar te horen.


De 54-jarige voormalig sportarts kreeg de straf opgelegd in de rechtbank in Charlotte. Eerder kreeg hij al 175 jaar celstraf, onder meer voor misbruik van leden van de Amerikaanse vrouwelijke turnselectie, onder wie olympische medaillewinnaars als Simone Biles. Nassar gaf het misbruik toe. Daarvoor had hij al een straf van 60 jaar gekregen wegens bezit van kinderporno.

Aangevallen in rechtbank
De rechtszaak die momenteel loopt gaat over het misbruik bij Twistars. Tijdens de rechtszaak hierover werd Nassar afgelopen week aangevallen door een van de vaders van de 3 slachtoffers. Randall Margraves, stormde naar voren en wilde uithalen naar de voormalige turnarts. De man werd snel tegengehouden en weggeleid uit de rechtszaal. Het aantal slachtoffers van Nassar is inmiddels opgelopen tot 265. In de Verenigde Staten kunnen straffen op elkaar gestapeld worden, ook al kan de veroordeelde niet lang genoeg in leven zijn om ze uit te zitten.