Turnsters proberen ook maar fit te blijven

20 maart 2020

anp

Ook voor Gerben Wiersma, bondscoach van de Nederlandse turnsters, zijn het verwarrende tijden. Hij heeft 1 geluk: de zekerheid dat 4 Nederlandse turnsters naar de Olympische Spelen mogen. Als die al doorgaan.


"En daar houden we het voorlopig maar op. Het vraagt veel inventiviteit, van de coaches en van de turnsters”, zegt de Fries die vooral via appjes het contact houdt nu alle trainingslocaties gesloten zijn. Alle wedstrijden van de komende tijd werden ook afgelast.

Lieke Wevers
De turnsters zitten thuis, proberen er op alle mogelijke manieren iets van te maken. Wiersma: "Sporters zijn inventief. Die vinden manieren om thuis of in hun omgeving te sporten. Ik zag dat Lieke (Wevers) bezig was met hardlopen en boksen. Ook krachttraining kun je op een creatieve manier wel doen. Nabootsen dat je een wedstrijd voor 15.000 mensen turnt is eigenlijk niet mogelijk.”

België dan
Wiersma vreest ook voor een ongelijke strijd met turnsters uit landen waar nog wel volop getraind wordt. In België kreeg wereldkampioene op brug Nina Derwael het voor elkaar om een trainingshal open te houden.