Uitstel turnwereldbeker Doha geeft concurrent Zonderland extra tijd in jacht op Spelen

11 maart 2020

NurPhoto via Getty Images

Heeft Epke Zonderland zich nu wel of niet geplaatst voor de Olympische Spelen in Tokio? Er gaat geen dag voorbij zonder nieuwe ontwikkelingen.


Uitstel van de wereldbekerwedstrijd in Doha, de laatste kwalificatiemogelijkheid, geeft concurrent Hidetaka Miyachi extra bedenktijd.

Enige bedreiging
Dinsdag nog bevestigde de Japanse turnbond dat Miyachi niet meer in actie zou komen in Bakoe (komend weekeinde) en in Doha, een week later. Dat zou betekenen dat niemand meer de 1e plaats van Zonderland in het rekstokklassement kan bedreigen.

Alles-of-niets
De 33-jarige Fries verdrong vorige maand in Melbourne Miyachi van de 1e plaats. De ontgoochelde Japanner gaf toen al te kennen de strijd op te geven. Mogelijk dat Miyachi, de kamikazepiloot van het rekstokcircuit, zich bedenkt en toch nog een alles-of-niets poging onderneemt in juni.

3 t/m 6 juni
Het kamp Zonderland en de KNGU hebben al die tijd gezegd niet te vroeg te willen juichen. Pas na de wedstrijd in Qatar verdeelt de internationale gymnastiekfederatie FIG de olympische startbewijzen die in het wereldbekercircuit te verdienen zijn. Dat wordt nu pas begin juni. De wedstrijd in Doha is verplaatst van 3 tot en met 6 juni, zo werd vandaag bekendgemaakt. De wedstrijd in Bakoe gaat deze week gewoon door. Met onder anderen Epke Zonderland op rekstok, maar zonder Miyachi.