Zusjes Wevers hebben respect voor Biles: ‘Ze breekt weer wetten hier’

10 oktober 2019

ANP

Simone Biles turnde deze WK in Stuttgart al 2 nieuwe elementen de boeken in en pakte met Amerika goud in de teamfinale. Nu is het tijd om op de individuele nummers haar collectie goud uit te breiden, om te beginnen in de meerkampfinale. De zusjes Wevers hebben respect voor Biles.


"Ze breekt weer wetten hier. Heel bijzonder. Elke keer weer gaat het niveau omhoog. Zij is de enige die dit kan. Het is misschien niet helemaal mijn stijl, dat is het Amerikaanse turnen nooit geweest", zegt Sanne Wevers tegen het AD. Wevers versloeg Biles in de olympische finale in Rio. Ze profiteerde toen van een misstap van Biles op de balk.

Respect
‘Sick’, noemt Sannes tweelingzus Lieke de prestaties van Biles. "Niet normaal hoe hoog ze springt. En die triple double op vloer is echt heel gaaf. Nee, ik vind het nooit irritant als iemand gewoon heel goed is. Zij kan mij wel inspireren. Onze stijlen zijn niet echt te vergelijken, toch kun je de verschillen wel waarderen. Dat doen zij andersom ook, denk ik. Ik heb respect voor Simone Biles. Ook zij heeft een moeilijke tijd gehad na de Olympische Spelen."

Seksueel misbruik
Lieke Wevers doelt hiermee op de onthullingen over seksueel misbruik op grote schaal door Larry Nassar, voormalig ploegarts van de Amerikaanse ploeg. Hij is veroordeeld tot 175 jaar gevangenisstraf. "Dat Biles er nu weer staat, geeft aan dat ze karakter heeft. Het gaat bij haar heus niet vanzelf, ook al lijkt het wel zo", zegt Lieke Wevers.