Bondscoach van de beachvolleyballers stopt door gebrek aan scherpte en energie

5 juni 2019

Nevobo

De beachvolleyballers zitten een jaar voor de Olympische Spelen van Tokio zonder bondscoach. Gijs Ronnes stopt er na om en nabij 7 jaar mee. Hij begon vlak na de Spelen van 2012 aan de klus.


,,Ik ben nu 20 jaar lang met volleybal bezig geweest, 10 jaar als speler en 10 jaar als coach. Dat is de helft van mijn leven. De laatste tijd mis ik de scherpte en energie die nodig is om deze functie uit te oefenen zoals ik dat nodig acht’', verklaart Ronnes zijn vertrek.

Brouwer & Meeuwsen
Onder leiding van Ronnes (41) wonnen Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen goud op het WK 2013 en brons op de Olympische Spelen van 2016. Ook met Christiaan Varenhorst en Reinder Nummerdor werkte Ronnes erg succesvol samen. Maar de mannenbondscoach erkent dat hij motivatieproblemen heeft: ,,Dat verdienen de spelers niet en ik word daar zelf ook ongelukkig van. Dit is het einde van een prachtige periode.’’

Alberda
,,Gijs is van ongelooflijk grote waarde geweest voor het Nederlandse beachvolleybal’', zegt technisch directeur Alberda. ,,In de gesprekken die ik met hem heb gevoerd gaf hij blijk van een hoge mate van zelfreflectie. We nemen met respect afscheid van hem.’' De bond zoekt momenteel naar een oplossing om de vrijgekomen positie in te vullen.