Brouwer/Meeuwsen moet door nederlaag aan de bak in laatste groepsduel op WK beachvolleybal

30 juni 2019

BSR Agency

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben de 2e groepswedstrijd bij de WK beachvolleybal in Hamburg verloren. Het Nederlandse duo ging tegen het Argentijnse koppel Julian Amado Azaad/Nicolás Capogrosso in 2 sets onderuit: 22-20, 21-19.

 
Brouwer en Meeuwsen wonnen het 1e groepsduel en moeten dinsdag in de 3e en laatste partij in poule F kwalificatie voor de volgende ronde zien af te dwingen.

Indrukwekkende vrouwen
Eerder op de dag plaatsten de koppels Joy Stubbe/Marleen van Iersel en Sanne Keizer/Madelein Meppelink zich al snel voor de knock-outfase. Stubbe en Van Iersel maakten indruk tegen het Australische duo Mariafe Artacho/Taliqua Clancy, de nummers 2 van de wereld: 21-19, 24-22. In het 1e duel verraste het Nederlandse tweetal in Hamburg al met een zege op het Amerikaanse duo Brooke Sweat/Kerri Walsh Jennings.

Keizer en Meppelink, als 8e geplaatst, klopten in hun 2e WK-partij het Australische duo Becchara Palmer/Nicole Laird: 21-16, 21-12. Ook het 1e duel in Hamburg had het Nederlandse duo in 2 sets gewonnen.