De Lange Mannen komen net te kort tegen Rusland en verliezen voor het eerst op EK

4 september 2021

De volleybalmannen hebben in de 3e wedstrijd op het EK voor het eerst verloren. Rusland was in 5 sets iets te sterk: 2-3 (13-25 25-19 21-25 25-21 13-15). De Russen benutten in de 5e set hun 4e wedstrijdpunt.


De Lange Mannen versloegen eerder op het EK Spanje en Noord-Macedonië met 3-0. e ploeg van bondscoach Roberto Piazza neemt het in de poule ook nog op tegen Finland en Turkije, dat Rusland al met 3-1 de baas was.

Tegen de Russen was Oranje in de 1e set kansloos, maar de Lange Mannen herpakten zich goed. Ze hadden echter geen moment de leiding en keken in de 5e set ook continu tegen een ruime achterstand aan. Dankzij sterk spel van Nimir Abdelaziz kwam Nederland in de beslissende set terug van 14-10 tot 14-13, maar een overwinning zat er net niet in.

EK voor Nederland in Finland
Het EK wordt gespeeld in 4 landen: Polen, Tsjechië, Estland en Finland. Nederland speelt alle duels in poule C in Tampere, in het zuidwesten van Finland. De eerste 4 landen uit de groep van 6 gaan door naar de 8e finales in Polen.

Tijdens de laatste editie van het Europese kampioenschap bleef Oranje in de 8e finales steken. De titel ging toen naar Servië.