Dynamo en Landstede niet tot stunt in staat

Harry Nijland • 22:33, 17-12-2014 / Laatste Update: 12:32, 13-12-2023

RIJSWIJK - De volleyballers van Draisma Dynamo en Landstede Zwolle zijn in het toernooi om de CEV Cup niet tot een stunt in staat geweest. Voor beide clubs bleek de kwartfinale duidelijk een station te ver. Ze verloren ook de return.

Dat was geen verrassing. Dynamo verloor voor eigen publiek al met 1-3 van Istanbul BBSK (1-3). In de metropool aan de Bosporus pakte de Apeldoornse ploeg woensdag zelfs geen enkele set: 3-0 (25-15, 25-19, 25-19).

De wedstrijd duurde nog geen 70 minuten. Dynamo had vooral geen antwoord op de aanvalskracht van de tot Turk genaturaliseerde Kroaat Tomi Coskovic, de topscorer met 15 punten. Aan Nederlandse zijde waren Stefan Taanman (11) en Johan Oosting (9) het productiefst.

Landstede toonde zich in de hoofdstad van Overijssel tegen Dinamo Moskou alleen in de 2de set gelijkwaardig. Die werd prompt gewonnen, met het kleinst mogelijke verschil. Daarvoor en daarna domineerden de Russen: 18-25, 25-23, 17-25, 19-25. Passer-loper Tom van den Boogaard had aanvallend het meest succes bij de thuisploeg: 10 punten. Dinamo stond vorig week in Moskou geen set af.