Erop of eronder voor Brouwer en Meeuwsen in laatste groepsduel WK

2 juli 2019

ANP

Winnen, dat is de opdracht voor beachvolleybalduo Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen dinsdag op het WK in hun 3e en laatste groepswedstrijd. "Alleen op die manier hou je alles in eigen hand”, zegt interim bondscoach Reinder Nummerdor.


Door de teleurstellende nederlaag zondag tegen het Argentijnse duo Azaad en Capogrosso is de laatste wedstrijd bepalend voor een plaats in de knock-outfase later deze week.

Na 2 gespeelde wedstrijden staan alle teams in poule F, de poule van Nederlands succesvolste beachvolleybalduo, gelijk; 1 partij gewonnen, 1 verloren. "Wat dat betreft is er nog geen man overboord”, zegt Reinder Nummerdor (42). "We kunnen nog 1e worden, maar ook 4e.”

Deukje
Maar de verloren partij van zondag was wél een grote teleurstelling. "Een zware nederlaag. Nu is het erop of eronder, want anders is het afhankelijk van andere uitslagen of je toch de knock-outfase haalt. En dat wil je niet. In plaats van vertrouwen op te bouwen, loop je nu een deukje op.”

Tegenstander
Brouwer en Meeuwsen, de wereldkampioenen van 2013, treffen dinsdag om 15.00 uur het sterke Amerikaanse duo Dalhausser en Lucena.