Internationals De Kruijf en Plak staan tegenover elkaar in Champions League-finale

11 april 2019

Ronald Hoogendoorn

Opnieuw gaat een Nederlandse volleybalster de Champions League winnen, de vraag is alleen nog wie. Robin de Kruijf staat in de finale met haar Italiaanse club Conegliano tegenover Novara, de club van Celeste Plak.


Novara rekende in de halve finale af met VakifBank, de Turkse club van Lonneke Sloetjes die de voorgaande 2 edities van de Champions League had gewonnen.

Golden set
De beslissing viel pas in een golden set. Novara won vorige week in Istanbul, maar de ploeg van Plak moest woensdagavond voor eigen publiek met 3-1 buigen voor de titelhouder.

Een extra set was nodig om het 2-luik te beslissen. VakifBank liet 2 matchpoints liggen, waarna Novara met 16-14 alsnog de winst naar zich toetrok en zich zo voor het eerst plaatste voor de grote Europese finale op 18 mei in Berlijn.

De Kruijf blij
De Kruijf won met Conegliano beide duels met de Turkse club Fenerbahçe met 3-0. De Italiaanse ploeg verloor in 2017 de finale van de Champions League van VakifBank. ''Berlijn, we komen eraan!'', schreef de international van Oranje op Instagram.