Lekkere start! Nederlandse vrouwen winnen openingswedstrijd op EK volleybal zonder problemen (video)

23 augustus 2019

BSR Soccrates

De Nederlandse volleybalvrouwen zijn begonnen aan hun EK! In Boedapest speelden ze in poule C hun openingswedstrijd tegen Roemenië. In de 1e set liep het nog een beetje stroef, maar toen de Nederlandse vrouwen eenmaal warm waren gedraaid, rekenden ze professioneel af met Roemenië in 3 sets: 25-21, 25-18 en 25-9.


De 1e set verliep nog niet makkelijk voor Nederland. Zolang de speelsters van bondscoach Jamie Morrison maar scherp bleven, kwamen ze niet echt in de problemen. Maar zodra de scherpte even verzwakte, liet Roemenië zien ook aardig wat punten binnen te kunnen meppen. Na 28 punten te hebben gespeeld werd de 1e time-out aangevraagd en stond Nederland met 11-7 voor. D

aarna vocht Roemenië zich knap terug in de wedstrijd tot 22-21. In de laatste punten lukte het Nederland even een tandje bij te zetten en zo ging de 1e set in 25-21 naar de Nederlanders.

Roemenië krijgt geen kans meer
Nederland liet Roemenië in de 2e set niet meer zo gevaarlijk worden als in de 1e set. Met 25-18 was het meer dan duidelijk welke ploeg de sterkste was.

Makkelijke laatste set
Ook in de 3e set was het weer eenrichtingsverkeer. De Roemenen pakten wel wat puntjes, maar lukte het niet om de nummer 2 van het vorige EK echt onder druk te zetten. In de laatste punten van de wedstrijd was het verzet van de Roemenen helemaal gebroken. Nederland liep in de 3e set hard uit en pakte de winnende set met 25-10!

Groepswedstrijden
Er wacht de volleybalvrouwen een druk programma de aankomende dagen. Dit zijn de aankomende tegenstanders voor Nederland in poule C! Azerbeidzjan (25 augustus, 15:30 uur) , Kroatië (26 augustus, 18:00 uur), Estland (27 augustus 18:00 uur) en Hongarije (29 augustus, 18 uur).