Nederlands koppel zorgt voor verrassing op WK Beachvolleybal

28 juni 2019

Maarten Sprangh

Joy Stubbe en Marleen van Iersel hebben op het centercourt van het WK beachvolleybal in Hamburg voor een verrassing gezorgd. In hun 1e groepswedstrijd waren de 2 Nederlanders met 2-1 te sterk voor het hoger geplaatste Amerikaanse duo Brooke Sweat/Kerri Walsh Jennings. De setstanden waren 21-15 19-21 15-9.


Kerri Walsh Jennings (40) staat bekend als de meest succesvolle beachvolleybalster aller tijden. Ze heeft thuis 3 gouden WK-medailles en 3 gouden olympische medailles in de kast liggen.

Lekker begin
,,Om het toernooi zo te beginnen is heerlijk”, liet Van Iersel weten. ,,We hadden voor deze wedstrijd een servicestrategie bedacht en die pakte nog beter uit dan gehoopt. We zijn als 3e geplaatst in deze poule, dus op papier zou je dan als nummer 3 doorgaan. Voor ons is daarom deze zege op een hoger geplaatst team ontzettend fijn.”

Andere teams
Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen wonnen eerder op de dag van het Canadese koppel Ben Saxton/Grant O’Gorman (2-1). Sanne Keizer en Madelein Meppelink komen vrijdagavond ook nog in actie.