Sloetjes baalt na afgang tegen Turkije: ‘Er was gewoon geen beginnen aan’

4 september 2019

EPA

Lonneke Sloetjes maakte na de uitschakeling bij het EK een aangeslagen indruk. Oranje begon in Ankara als favoriet aan de wedstrijd in de kwartfinales tegen Turkije. De Nederlandse ploeg kon de verwachtingen echter niet waarmaken en kregen met 0-3 pakkie op het EK.


"Ik heb er nu nog geen verklaring voor", zei Sloetjes bij de NOS na de deceptie. "Hier moet ik even een paar dagen over nadenken. Ik weet wel dat we totaal zijn weggeserveerd, terwijl onze opslag helemaal niet liep. Bovendien hadden wij onze passing niet onder controle. Er zat helemaal geen evenwicht in de ploeg en dan kun je gewoon niet ballen. Er was gewoon geen beginnen aan."

Weinig verbetering
Sloetjes zag na de 1ste set nog wel enige verbetering in de Nederlandse service. "Maar daardoor ging wel het risico omlaag. En daardoor werd het voor Turkije heel makkelijk, hadden ze de perfecte pass en konden ze het goed uitspelen. Met de steun van het publiek lukte op een gegeven moment alles bij Turkije. Verder weet ik er niets over te zeggen. Dit is gewoon echt balen."