Sloetjes vertrekt na prijzenregen bij Turkse topclub VakifBank

8 mei 2019

International Lonneke Sloetjes gaat de Turkse volleybalclub VakifBank verlaten. De 28-jarige Varsseveldse werd in december wereldkampioen met de Turkse topclub.


'Het doet me pijn om te vertrekken, maar de Vakif-familie zal voor altijd in mijn hart blijven', zegt Sloetjes op haar Instagrampagina.

Prijzenregen
Sloetjes speelde 4 jaar bij Vakifbank. De Turkse club rijgt de laatste jaren de prijzen aaneen. Landstitels, bekers, de Champions League en het WK werden gewonnen. 'Ik heb het geluk gehad om het shirt van Vakifbank te mogen dragen. In 4 jaar tijden hebben we samen dieptepunten maar nog meer hoogtepunten beleefd.'

Giovanni Guidetti is de trainer van de club uit Istanbul. De Italiaanse coach was in het verleden de bondscoach van de Nederlandse volleybalsters. De afgelopen weken koos Guidetti voor andere buitenlandse speelsters, schrijft de Volleybalkrant. In Turkije mag je maar met 3 buitenlanders op het veld staan.

Waar Sloetjes volgend seizoen speelt is nog niet bekend. De Italiaanse topclub Scandicci zou interesse hebben in de Nederlandse.