Ton Boot over volleyballer die coronabubbel verbrak: ‘Wat een supereikel’

22 september 2021

Getty

De voormalige basketbalcoach Ton Boot zegt altijd waar het op staat. Zo ook in zijn column voor SportKnowHowXL, waarin hij Fabian Plak een 'supereikel noemt'. Plak ging tijdens het EK volleybal naar de kroeg en verbrak daarmee de coronaregels. De bond besloot hem naar huis te sturen.


"Hoe zo'n supereikel het kan verpesten voor zijn medespelers, de Italiaanse coach Roberto Piazza (en zijn staf), de volleybalbond en de talloze fans!", schrijft Boot woedend. "Hoeveel energie, tijd, geld en geluk gooit de egoïst niet over de balk?"

"Deze speler zal gezien de gigantische impact door coach Piazza nooit meer vertrouwd en waarschijnlijk ook nooit meer geselecteerd worden. In de topsport geldt – in elk geval voor mij – bij rekrutering en selectie van spelers het gezegde: het nadeel van de twijfel."

Oranje O19
Boot verwijst ook naar Oranje Onder 19, waar enkele spelers meisjes op hun hotelkamer ontvingen en ook al de coronaregels verbraken. "Wat een soepzootje, wat een supereikeltjes. Oranje werd natuurlijk met 0-3 in de pan gehakt door hun Italiaanse leeftijdgenootjes..."

Ton Boot werd in 2000 door de Volkskrant uitgeroepen tot de beste Nederlandse sportcoach van de 20e eeuw.