Volleyballers lijden pijnlijke nederlaag tegen verrassend Wit-Rusland (video’s)

21 juni 2019

ANP

De Nederlandse volleyballers hebben in Tallinn in de halve finale van de European Golden League in 4 sets verloren van Wit-Rusland, dat véél lager staat op de Europese ranglijst: 3-1 ( 25-22 29-31 25-19 25-21). Wit-Rusland is de nummer 22 van Europa, Nederland de nummer 9.


Oranje maakte een onwennige indruk en wisselde goede momenten af met nogal armoedig slechte fases. Na een ruime achterstand werd de 3e set nog met veel moeite gewonnen, maar in het restant van het duel wist de ploeg van bondscoach Roberto Piazza - die sinds 1 mei in dienst is - niet te overtuigen:
Ticket pakken
Bij winst zou Oranje zich verzekerd hebben van een startbewijs voor de FIVB Challenger Cup. Daar konden zij de eventuele deelname aan de Nations League van 2020 verdienen. De Challenger Cup wordt van 3 tot en met 7 juli gehouden in Ljubljana in Slovenië.

Die al wel binnen
Wit-Rusland haalde in het afgelopen weekeinde als laatste ploeg in de groepsfase de Final 4. Oranje was 1 speelronde voor het einde in poule B al zeker van deelname aan het eindtoernooi in Estland. Oranje sloot de groepsfase zaterdag af met een nederlaag in en tegen Kroatië (3-0).