Volleyballers winnen vijfsetter van Finland

21:02, 27-06-2015 / Laatste Update: 04:26, 13-12-2023

De Nederlandse volleybalmannen hebben zaterdag ook hun tweede World League-duel in en tegen Finland gewonnen. Oranje had vijf sets nodig om de zege in de enerverende partij veilig te stellen: 25-18 20-25 18-25 25-18 15-13. Dick Kooy had met 24 punten het grootste aandeel in de overwinning, terwijl Nimir Abdel-Aziz de meeste bloks van het duel maakte (vier).

Nederland ging voortvarend van start, en sleepte de eerste set met 25-18 binnen. In de beginfase van het tweede bedrijf namen de Finnen, aangespoord door de fans in de kolkende sporthal, het initiatief over. Met enkele krachtige bloks en een paar scherpe services pakten de Scandinaviërs zowel de tweede als de derde set. In de vierde set verschoof het evenwicht weer naar Nederlandse zijde. In de beslissende vijfde set werkten de Finnen twee keer een achterstand van twee punten weg. Op het eerste matchpoint van Nederland, bij een stand van 14-13, hadden ze echter geen antwoord.

Vrijdag wonnen de Nederlanders nog gemakkelijker. Toen was de wedstrijd na drie sets al beslist: 25-15 25-20 28-26.

Door de overwinning houdt Nederland de koppositie vast in poule E. De voorsprong op nummer twee België bedraagt twee punten. De Belgen hebben echter wel twee duels minder gespeeld en halen die wedstrijden zaterdagavond en zondag in tegen Portugal. De winnaar van de poule plaatst zich voor de finaleronde van de tweede divisie van de World League. Daarin valt dan weer een ticket te verdienen voor de grote finale van het prestigieuze toernooi, in juli in Rio de Janeiro.