Volleybalsters missen dure matchpoints en gaan na lange vijfsetter onderuit tegen de VS

19 juni 2019

Getty Images

De Nederlandse volleybalsters hebben in de Nations League op het nippertje verloren van de Verenigde Staten. In het Russische Jekaterinenburg stond het na 5 spannende sets 3-2 op het scorebord in het voordeel van de Amerikaanse volleybalsters: 25-21, 23-25, 22-25, 28-26 en 15-9. Nederland miste in de 4e set 2 matchpoints.


Nederland en de VS wisten vooraf aan het onderlinge duel al dat de wedstrijd alleen ging om de eer. De ploeg van bondscoach Jamie Morrison kon zich niet meer plaatsen voor de Final Six, terwijl de VS al zeker van deelname is. Met de VS trof Oranje de winnaar van de Nations League van vorig jaar en de nummer 3 van de wereldranglijst.

Plak in bloedvorm
De Amerikaanse volleybalsters begonnen sterk, maar Oranje groeide in de wedstrijd. De ploegen waren aan elkaar gewaagd, wat resulteerde in veel lange rally’s. In de 4e set leek Nederland voor een verrassing te zorgen, maar de VS kwam knap terug. Aanvalster Celeste Plak was in grote vorm en bezorgde Nederland 24 punten. Het bleek niet genoeg voor de overwinning.
Afsluiting
Nederland sluit donderdag de Nations League af tegen Rusland. Daarna wacht Oranje de olympische kwalificatie, begin augustus in Italië. Het EK staat dit jaar ook nog op het programma.