Volleybalsters na sterke start nu tegen België onderuit in Nations League

11 juni 2019

EPA

De Nederlandse volleybalsters zijn de 4e week van de Nations League in mineur begonnen. Oranje verloor in Stuttgart met 3-2 van België. De ploeg van bondscoach Jamie Morrison verzuimde na een voorsprong van 2-0 het karwei af te maken. De setstanden waren 22-25, 23-25, 25-17, 25-19 en 15-10.


Met een jonge ploeg verloor Nederland vorige week in Hongkong 3 keer. Bondscoach Morrison was toen, evenals een aantal belangrijke internationals, op Papendal gebleven voor training. In Duitsland is hij weer van de partij, samen met vrijwel al zijn topspeelsters.

Morrison begon met Maret Balkestein-Grothues, Lonneke Sloetjes, Juliet Lohuis, Nika Daalderop, Yvon Beliën en Laura Dijkema aan het duel. Myrthe Schoot fungeerde als libero. Met 17 punten was Balkestein-Grothues topscorer van Oranje.

Voorbereiding op OKT
Nederland incasseerde de 8e nederlaag in de 10e wedstrijd in de Nations League, die wordt gebruikt als voorbereiding op het olympisch kwalificatietoernooi en het EK. Oranje speelt woensdag in Stuttgart tegen de Dominicaanse Republiek en donderdag wacht gastland Duitsland.