Volleybalsters verliezen ook van Brazilië

admin • 00:48, 22-07-2017 / Laatste Update: 13:07, 12-12-2023

De Nederlandse volleybalsters hebben in het derde speelweekeinde van de World Grand Prix hun tweede nederlaag geleden. De ploeg van bondscoach Jamie Morrison ging in de Braziliaanse stad Cuiabá ook onderuit tegen de thuisploeg: 25-17 25-14 18-25 25-19.

Een dag eerder had Oranje ook al met 3-1 verloren van de Verenigde Staten. De Braziliaanse volleybalsters behoren al jarenlang tot de wereldtop. Tegen Oranje bleek vooral het blok van Adenizia Da Silva goud waard. Brazilië hield in de eerste twee sets steevast een kleine voorsprong en bouwde die naar het einde van de set uit.

In de derde set liep de Braziliaanse ploeg uit naar 8-4 en leek Nederland te buigen. De speelsters van Morrison toonden echter veerkracht, knokten zich terug en pakten de set met 25-18. In de vierde set maakte Nederland aanvankelijk nog een achterstand goed, maar toen Brazilië opnieuw uitliep naar 15-10, kon Oranje die marge niet meer goedmaken.

De Nederlandse volleybalsters strijden om een plaats voor het finaletoernooi van de World Grand Prix in China (2-6 augustus). Daarvoor volstaat een plaats bij de beste vijf in de groep. Brazilië kwam door de winst op gelijke hoogte met Oranje. België, voorlopig hekkensluiter, is zondag de laatste tegenstander van Nederland dat met vijf zeges een goede kans maakt om zich te plaatsen voor de finale.

Oranje won de World Grand Prix één keer, in 2007.